🇩🇪 Duitsland kiest inzending via Lied für Turin.

🇩🇪 Duitsland kiest inzending via Lied für Turin.

De Duitse openbare omroep ARD zal zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2022 kiezen via een nationale voorronde.

Duitsland gaat een nationale selectie organiseren om de vertegenwoordiger van het land te selecteren voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Turijn, Italië. Volgens ARD-radiostation Bayern3 is er een oproep voor liedjes gelanceerd voor ‘Lied für Turin’. De show zal naar verwachting plaatsvinden in maart 2022.

Bij de bekendmaking op het radiostation werd bekend gemaakt dat er vijf liedjes zullen deelnemen in de wedstrijd. Een jury selecteert vijf nummers uit het openbare inzendingsproces, waarbij de winnaar in maart door het Duitse publiek wordt gekozen. Elke artiest, zowel nieuwe artiesten als gevestigde waarden kunnen een lied doorsturen. De artiesten hoeven niet de Duitse nationaliteit hebben maar moeten voor de rest wel voldoen aan het regelement van het Eurovisiesongfestival. Inschrijven kan via deze link.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival.

Duitsland was één van de zeven landen die deelnam aan het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het niet door de voorronde geraakte. In 1982 werd er voor het eerst de overwinning behaald met Nicole en haar Ein Bißchen Frieden. Tien jaar geleden won Lena met Satellite. In Tel Aviv werd Duitsland vertegenwoordigd door het duo van Sisters!. Hun inzending Sister eindigde op een 25e plaats.

Bron: eurovision.de | Fotocredits: Thomas Hanses (EBU)

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.