🇱🇺 Désirée mag de Luxemburgse 12 punten bekend maken.

🇱🇺 Désirée mag de Luxemburgse 12 punten bekend maken.

De Luxemburgse omroep RTL heeft bekend gemaakt wie commentaar zal leveren tijdens de uitzendingen van het Eurovisiesongfestival én wie de beroemde 12 punten mag geven.

De 12 punten van de Luxemburgse vakjury zullen bekend worden gemaakt door Désirée Nosbusch. Omdat de woordvoerders tijdens alle eerdere deelnames van Luxemburg hun punten telefonisch in plaats van via satelliet doorgaven, zal Désirée de eerste Luxemburgse zijn die verschijnt op het scherm om de 12 punten bekend te maken.

Désirée is geen onbekende voor het Eurovisiesongfestival. Zo presenteerde ze het Eurovisiesongfestival in 1984 toen ze amper 19 jaar oud was. Ze is hiermee de jongste presentatrice ooit op het festival. In januari was ze één van de vier presentatoren van de Luxemburgse voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

Het Eurovisiesongfestival 2024 zal te bekijken zijn via alle platformen van RTL Luxembourg (RTL Radio, RTL Télé, RTL.lu, RTL Today, RTL Infos, RTLPlay en via de sociale media). De uitzendingen worden verzorgt in het Luxemburgs, Frans en het Engels. Voor commentaar bij het Eurovisiesongfestival op RTL Télé en RTL Radio (in het Luxemburgs) heeft de omroep Raoul Roos en Roger Saurfeld aangetrokken. Raoul is televisiepresentator en presenteert momenteel De Magazin op RTL Lëtzebuerg. Hij was ook een van de presentatoren van het Luxemburgse Songfestival. Roger is de huidige vice-president van OGAE Luxemburg. Het duo presenteert ook de show Prett fir Malmö?, waarin ze het publiek voorbereiden op de liveshows en vragen over het songfestival beantwoorden.

Na meer dan 30 jaar keert Luxemburg terug naar het Eurovisiesongfestival, in januari selecteerde het land Tali en het lied Fighter om het land te vertegenwoordigen. Wil je meer weten over de Luxemburgse inzending? Bekijk dan zeker eens onze The Road to Malmö over deze inzending.

Luxemburg op het Eurovisiesongfestival

Luxemburg was een van de zeven landen die deelnamen aan het eerste Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal 37 keer deel aan de wedstrijd voordat het zich na 1993 terugtrok uit de wedstrijd. Gedurende deze 37 jaar wonnen ze de wedstrijd vijf keer, de laatste keer van deze overwinningen vond plaats in 1983. Luxemburg was in 2004 dicht bij een terugkeer naar de wedstrijd maar het was wachten tot 2024 eer het land een comeback maakte.

📷 Omslagfoto Jeanne Degraa

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.