De Pareltjes (181)

De Pareltjes (181)

Het Eurovisiesongfestival, al bijna 65 jaar het festival dat Europa verbindt door middel van muziek. Dan zijn meer dan 1564 inzendingen en elke woensdag blikken wij terug op één inzending. Vandaag gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival 2015 en meer bepaald naar de Georgische inzending.

Selectie Georgische inzending

GPB, de Georgische omroep die instaat voor het Eurovisiesongfestival besloot om de kandidaat voor Wenen te selecteren via een nationale voorronde. Een speciale wedstrijd werd er niet georganiseerd want de selectie maakte deel uit van het programma Communicatori op 14 januari 2015. Er werden vijf artiesten geselecteerd en brachten in het programma hun nummer. Een internationale vakjury besloot samen met de kijker dat Nina Sublatti met het nummer Warrior de beste inzending was voor het festival. Ze won zowel bij de kijkers als bij de vakjury met de meeste stemmen.

Het nummer en de artiest

Nina Sublatti werd in 2013 bekend in Georgië door haar deelname aan de talentenwedstrijd Sakartvelos Varskvlavi. Je kan deze talentenwedstrijd het best vergelijken met Idool. Nina Sublatti kon de wedstrijd winnen en bracht heel snel na de wedstrijd haar debuutalbum ‘Dare to Be Nina Sublatti’ uit. Het album was het best verkochte album in 2014. In december van 2014 werd bekend dat Nina Sublatti een poging zou wagen om Georgië te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Wenen. Ze deed dat met het zelfgeschreven nummer Warrior.

Op het Eurovisiesongfestival 2015

Na 48 jaar streek het Eurovisisongfestival opnieuw neer in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Nina Sublatti mocht Georgië vertegenwoordigen vanop de laatste startplaats in de eerste halve finale. Met 98 punten kon Nina vierde worden en doorstoten naar de finale op zaterdag 23 mei. In deze finale mocht de zangeres als 23e van de avond aantreden, net na de inzending van Hongarije en voor Azerbeidzjan. Tijdens de puntentelling werd duidelijk dat Nina Sublatti 51 punten kreeg, wat goed is voor een elfde plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.