🇦🇲 Brunette is de Armeense kandidaat voor Liverpool.

🇦🇲 Brunette is de Armeense kandidaat voor Liverpool.

De Armeense openbare omroep AMPTV heeft hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt.

Het is zangeres Brunette die de Armeense vlag mag wapperen tijdens het festival in Liverpool. Haar lied zal op een latere datum bekend worden gemaakt.

Wie is Brunette?

Brunette is een begrip in de Armeense muziekscene. Nog maar vijf maanden geleden bracht ze de hitsingle Bac Kapuyt Achqerd uit.

Ze zingt zowel in het Engels als in het Armeens en schrijft de meeste liedjes zelf. Brunette begon haar carrière op vijftienjarige leeftijd en met nummers als Night en Smoke Break hebben haar op de kaart gezet in Armenië.

De Armeense omroep liet in het persbericht weten:

Vorig jaar was het terecht om een ​​jonge artiest naar ESC 2023 te sturen. Het nummer is nog steeds succesvol en boeit miljoenen fans. Ik hoop dat we dit jaar het Europese publiek kunnen verrassen met een unieke Armeense artiest.

Hovhannes Movsisyan

Armenië op het Eurovisiesongfestival.

Armenië maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2006 en nam elk jaar (met uitzondering van 2012 en 2020) deel aan het festival. Het beste resultaat werd in 2008 en 2014 met een vierde plaats behaald. De laatste jaren doet Armenië het minder goed op het Eurovisiesongfestival en kon de finale sinds 2018 niet meer bereiken.

📷: AMPTV

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.