Austria’s Rise to Heaven deel 27: 1988

Oostenrijk nam in 1988 voor de 27ste maal deel aan het Eurovisiesongfestival. Ditmaal vond het festival plaats in de Ierse hoofdstad Dublin. 

Selectieprocedure 
Wilfried Scheutz was 38 toen hij Oostenrijk mocht vertegenwoordigen op het festival.

Het lied Lisa Mona Lisa beschrijft, zoals de naam van de song al doet vermoeden, de mysteries omtrent de Mona Lisa. Het lied werd naast de Duitstalige versie ook opgenomen in het Engels en Frans.
Het festival
Het
festival werd in 1988 georganiseerd in Dublin. Dit jaar namen er 21 landen deel, afwezige was Cyprus. Oostenrijk moest als 12de optreden, net na Duitsland en
voor Denemarken.

 

                                         

De

puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Hoewel men oorspronkelijk dacht dat het resultaat niet lager kon zijn dan de voorbije jaren, behaalde de Oostenrijkse inzending dit jaar 0 punten. Geen enkel land had een puntje over voor de inzending, en dus behaalde Oostenrijk de laatste plaats, op nummer 21. Denemarken ontving van Oostenrijk 12 punten.

De nasleep van het festival
Wilfried Scheutz had alvorens zijn deelname in Oostenrijk al een aantal #1-hits te pakken in Oostenrijk. Ook na zijn inzending bleef Wilfried actief als zanger, al breed hij dit uit door mee te werken aan theaterstukken en als acteur. Hij werd ook manager van de Oostenrijkse groep 4Xang.

Volgende week 1989: nieuwe aanpak, nieuwe kansen


Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.