🇪🇪 Alles over de eerste repetitie van Tommy Cash.

🇪🇪 Alles over de eerste repetitie van Tommy Cash.

Het Eurovisiesongfestival 2025 begint vandaag officieel met de eerste repetities. Estland is het laatste land dat voor de middagpauze het podium betreedt, direct na Slovenië.

Tommy Cash, de excentrieke rapper die Estland dit jaar vertegenwoordigt met het nummer Espresso Macchiato. Is klaar voor de repetities in de St. Jakobshalle in Bazel! De eerste repetitie van Estland had alles wat we verwachtten, van dansen tot lange stropdassen en misschien wel koffiekopjes. Espresso Macchiato is het eerste van drie nummers die dit jaar in het Italiaans worden gezongen, en een van de twee nummers over Italië die niet door… Italië worden gezongen. Welkom bij de vrolijke onvoorspelbaarheid van het Eurovisiesongfestival.

Tommy draagt ​​hetzelfde blauwe pak en dezelfde lange rode stropdas die we bij de Estse voorronde Eesti Laul zagen. Ook de routine is vrijwel hetzelfde. Twee stevige bewakers worden bijgestaan ​​door twee anderen voor Tommy’s kenmerkende dansroutine met spaghettibandjes. De LED-achtergrond creëert een alpenlandschap dat perfect past bij de bergen die het podium flankeren. Met vergelijkbare animaties als die we zagen bij Eesti Laul. Alleen veel groter en opvallender. Dit nummer heeft een echt vrolijke energie – je kunt niet anders dan meezingen. Dit gaat, zoals de kinderen zeggen, een groot succes worden in de zaal.

“I’ve Arrived”-video

Estland neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival en kon in 2001 de volledige wedstrijd winnen met Tanel Padar, Dave Benton and 2XL en hun lied Everybody. Dit jaar won Tommy Cash de nationale voorronde met het lied Espresso Macchiato. Wil je meer weten over de Estse inzending? Bekijk dan zeker eens deze berichten.👇

Dit jaar verlopen alle repetities achter gesloten deuren. We zijn dus aangewezen op de informatie die we krijgen van eurovision.tv en de omroep zelf.

📷: Foto’s Alma Bengtsson, Corinne Cumming / EBU | ✍️: Eurovision.tv

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.