🇦🇺 Enkel online stemmen mogelijk in Australië.

🇦🇺 Enkel online stemmen mogelijk in Australië.

Australië zal het eerste land in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival zijn dat online stemmen gebruikt om de resultaten te bepalen.

Televoting wordt vervangen door een online stemplatform in Australië voor het Eurovisiesongfestival 2022. Voor het eerst in de geschiedenis van de competitie zal in plaats van te sms’en of in te bellen, het publiek een website moeten gebruiken om te kunnen stemmen op hun favoriet liedje.

SBS legt uit dat:

Eurovisies officiële stempartner Digame in Duitsland heeft een nieuw online stemplatform gecreëerd, exclusief voor de publieke songfestivalstemming in Australië. Dit betekent dat er in Australië geen sms of televoting zal zijn tijdens de liveshows.

Het stemportaal is toegankelijk via www.esc.vote, gehost door het Duitse Digame. Het aantal stemmen is beperkt tot 20 per persoon en kost 55 cent per stem.

Op de website zal je kunnen selecteren op welke acts u wilt stemmen en hoeveel stemmen u wil uitbrengen per act (maximaal 20 stemmen in totaal). Hoe je die stemmen toekent, is aan jou: je kunt 20 stemmen toewijzen aan één act, je stemmen verdelen over meerdere acts, of gewoon één stem uitbrengen op je favoriet.

Betaalmogelijkheden zijn Google Pay, Apple Pay of Creditcard. Zodra de betaling is ontvangen, kunnen er geen stemmen meer van die gebruiker worden aangenomen in die uitzending.

Vanavond (of morgenvroeg in Australië) gaat het systeem in première. Australië is één van de 18 landen die zal deelnemen aan de tweede halve finale.

📷: EBU / Nathan Reinds

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.