Turijn LIVE| Tweede repetitie van LPS uit Slovenië.

Turijn LIVE| Tweede repetitie van LPS uit Slovenië.

Dag vijf van de repetities en daarmee zijn we aanbeland aan de tweede ronde van de repetities. Elk land krijgt 20 minuten om hun act op punt te stellen en deze keer mogen wij meekijken.

Na een jaartje afwezigheid keert bij de Sloveense omroep de wedstrijd EMA terug. Via verschillende voorrondes, halve finales en een grote finale koos het land hun kandidaat voor Turijn. De finale vond plaats op 19 februari en er namen twaalf kandidaten deel. Een combinatie van een vakjury (50%) en de kijkers (50%) besliste dat LPS de winnaar van de avond werd. De band zingt het nummer Disko.

Tweede repetitie van Zwitserland

De Slovenen brengen één van de grootste “props” mee naar het Eurovisiesongfestival dit jaar namelijk een gigantische discobal. Op beeld zal het lijken dat de drummer op de bal zit maar dat is trucage. Ideaal camerawerk wel bij deze inzending. Het blijft intiem maar wel dynamisch.

De outfits van de bandleden zijn gelijk en passen goed bij de sfeer die de band wil scheppen namelijk jaren ’70 retro. Er waren geen verassingen qua zang.

Beelmateriaal van de repetitie

De persconferentie kan je hier bekijken.

Kans om door te stoten naar de finale

De Slovenen brengen een goede act naar Turijn maar het nummer kan ons toch niet zo bekoren. De act is zeer goed, steengoed zelf en misschien kan dit wel extra stemmen opleveren. We vrezen wel dat dit niet voldoende zal zijn.

Bookmakers17e plaats (17% kans)
12points10% kans

Lees ook:

📷: EBU / Corinne Cumming

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.