Kandidaten Deense Melodi Grand Prix 2021 bekend.

Kandidaten Deense Melodi Grand Prix 2021 bekend.

De Deense openbare omroep DR maakte deze ochtend de acht kandidaten en nummers bekend die zullen deelnemen aan de finale van Dansk Melodi Grand Prix op zaterdag 6 maart 2021.

Alle kandidaten werden deze morgen voorgesteld tijdens de speciale persconferentie. In de radio-uitzendingen van P3 Buffeten (DR P3), Formiddag pa 4’eren en R4 Play (DR P4) werden de nummers bekend gemaakt.

Kandidaten Melodi Grand Prix 2021

De finale van Melodi Grand Prix zal gehouden worden op 6 maart vanuit de televisiestudio’s van DR in Kopenhagen. Voor het tweede jaar op rij zal er geen publiek aanwezig zijn tijdens de finale. Tina Müller en Martin Brygmann presenteren de show.

Wat er deze week ook zal gebeuren met Denemarken op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar doet de omroep gewoon terug weer mee.

En ze staan al ver met hun voorbereidingen. DR, de omroep van Denemarken liet vandaag al weten dat hun nationale voorronde Dansk Melodi Grand Prix zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart. Het is de 55e editie en zal gehouden worden in de Jyske Bank Boxen in Horsens.

Erik Struve Hansen, hoofd van de Dansk Melodi Grand Prix en de Deense Eurovisie-delegatie, zei:

“Dit jaar verzamelde de Deense Melodi Grand Prix meer dan een miljoen mensen voor een muziekfeest in huiskamers door het hele land. Ik kijk ernaar uit om weer mensen samen te brengen voor een feestelijke avond in de geest van muziek, die in 2025 rechtstreeks vanuit de Box in Herning zal plaatsvinden. De ambitie is om de ingeslagen weg van dit jaar voort te zetten en de Denen een enorm Grand Prix-feest te bezorgen.”

Tickets voor Dansk Melodi Grand Prix 2025 gaan op 7 mei om 12:00 uur in de verkoop. Tickets kun je hier kopen.

Komende donderdag zal Denemarken vertegenwoordigt worden door Saba en het lied Sand tijdens de tweede halve finale. Je kan meer ontdekken over de Deense in onze The Road to Malmö.

📷 William Green

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.