🇮🇱 HaKokhav HaBa start vanavond.

🇮🇱 HaKokhav HaBa start vanavond.

Niet 31 oktober maar wel deze avond start Israël zijn zoektocht naar een kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Malmö.

De omroep, Keshet 12 zal de kandidaat selecteren via de wedstrijd HaKokhav HaBa, beter bekend als The Next Star. De eerste uitzending van de wedstrijd is een kleine maand geleden opgenomen maar werd toen niet uitgezonden wegens de dood van twee Israëlische soldaten. Keshet 12 kwam toen onder druk te staan om de uitzending uit te stellen. Deze avond zal de uitzending doorgaan maar met aanpassingen, zo zal er geen publiek in beeld worden gebracht. Enkel als de situatie in het land het toelaat zal vanavond de eerste uitzending van HaKokhav HaBa uitgezonden worden rond 21u00.

‘The Next Star’ keert terug als Israëls nationale voorronde voor het Eurovisiesongfestival. De zangwedstrijd werd eerder gebruikt om de Israëlische inzending tussen 2015 en 2020 te selecteren. Gedurende die periode kwalificeerde het land zich voor de finale elk jaar met het hoogtepunt in 2018. Toen won Netta met het lied Toy.

Israël is momenteel in oorlog met Hamas. Tot op heden neemt de Israëlische openbare omroep KAN deel aan het Eurovisiesongfestival in Malmö. Bij 12Points.be zal u geen informatie vinden over de Israëlische voorronde. Enkel de winnaar en het lied dat Israël zal vertegenwoordigen zal u hier kunnen vinden.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.